By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Sunday, 28-May-2006 13:09 Email | Share | | Bookmark
::: Balok Beach, Pahang :::

::: somewhere in Pahang..
::: Kuantan from the bridge view
::: Terminal Makmur Bus Station
View all 25 photos...
::: [15-19/5/2006] meeting di Kuantan, Pahang.. stayed at Swiss Garden Resort & Spa
::: great facilities, great accommodation & very nice beach.. thank u for your hospitality..
--------------------------------------------------------------------------
::: terima kasih kpd geng Tarantula: Ariff, Akiem, Sani & Dr.Junaidy
::: terutama pelawaan Dr.Junaidy utk lepak sama2 di bandaraya Kuantan..
::: minta maaf byk2 sbb tak dpt singgah di Sani's Foto Kristal & lepak dgn korang
::: aku naik bas ekspres ajer, susah nak jejalan.. jalan ke bandar naik bas sponsored [huhuhu]
~



Sunday, 14-May-2006 14:30 Email | Share | | Bookmark
::: Majlis Perkahwinan di Pontian :::

::: menunggu pengantin tiba
::: bunga manggar menyambut tetamu
::: bunga telur pelengkap adat
View all 14 photos...
::: hari ini aku & rakan-rakan menghadiri majlis perkahwinan seorg staf tempat kerja di Pontian, Johor
::: walaupun taklah hebat sangat aku nih, dapat juga ler beberapa keping yg dapat aku kongsi bersama
::: sorriii laaa yeehh sebab gambar pengantin tak letak, ada satu sahaja tapi tak clear [mueheheheh]
~



Tuesday, 2-May-2006 05:10 Email | Share | | Bookmark
::: My 3 Weeks Story :::

::: jalanraya di hdpn rumah kampung 1
::: jalanraya di hdpn rumah kampung 2
::: pagi-pagi ke pekan Merlimau 1
View all 18 photos...
::: [17/4/06]: aku meeting di Melaka seminggu lamanyer.. tapi seronok jumpa rakan2 lama
::: balik JB truss demam.. [huhuhu] mungkin penat agaknyer.. yup.. i need more rest..
::: [28/4/06]: my buddy called me: depot minyak P.Gudang terbakar akibat disambar petir.. huru-hara
::: member2 lain mengkhabarkan berita entah betul atau tidak, bila area rumah dah berbau minyak
::: & aku lihat jiran2 sebelah pon dah packing barang sekeluarga selamatkan diri.. kes serius nih..
::: huh.. takkanlaa aku nak dok sorang2 kat rumah.. housemate plak dah balik kampung,
::: kot2 anything happen, takut gak.. nak isi minyak punyerlaa melimpah2 keter berbaris panjang
::: aku cabut ke Melaka.. then ke KL the next day.. penat betul driving tapi seronok jumpa family
::: [01/5/06]: mujur hari Isnin - hari Buruh, boleh ler rehat sebab aku demam lagi buat kali ke-2..
~
---------------------------------------------------------------------
::: to my dear friends, minta maaf byk2 kerana lambat utk upload entry baru
::: lama juga tak singgah komen di fp kalangan member2 sini.. thanx for the supporting
::: for those yg tak pernah lihat my Melaka's entry sblm ini, berikut adalah link-nyer:-
::: Melaka, Somewhere I Belong & Melaka, Somewhere I Belong II


::: ber-eksperimen using: Photoshop learned from Digital Camera Mag [issue 04]


Saturday, 15-Apr-2006 18:50 Email | Share | | Bookmark
::: White Noise :::

::: R
::: E
::: A
View all 15 photos...
::: sekali lagi aku ber-eksperimen dgn slow shutter menggunakan lampu suluh kaler putih
::: idea nih mmg dah lama nak buat semenjak tersilap shoot dlm keadaan tangan menggeletar
::: ditambah lagi dgn entry2 member fp, aku makin bersemangat nak mencuba.. [huhuhu]
::: akhirnyer bila dah tau mcm mana nak adjust shutter & aperture, barulah aku berani nak shoot
::: btw entry yg plg cuuunn dlm bab slow shutter nih kalo tak bukan my sifoo JoNi a.k.a suhaimi
::: dari pix panning lampu keter di KL hinggalah ke teknik stail cahaya berputar nih..
~
-------------------------------------------------------------------
::: berkenaan dgn huruf2 tuh, paling susah nak buat ialah huruf R.. E.. A ..
::: takder cermin di hadapan soo pakai agak2 lerr aku buat huruf tuh..
::: mengadap kamera, aku gerakkan lampu suluh dgn melakarkan huruf scr terbalik
::: hasilnyer dlm skrin LCD kamera huruf tersebut akan menjadi huruf yg betul bentuknyer
::: utk huruf "i" pula aku gunakan sarung tripod utk mghasilkan jarak antara titik di atas
::: aku shoot waktu malam, tutup lampu bilik & memakai seluar baju melayu [huhuhu]


[shutter NR30" aperture f 5.6]


Friday, 14-Apr-2006 17:33 Email | Share | | Bookmark
::: Time Goes By So Slowly :::

::: Time
::: Goes
::: By
View all 5 photos...
::: my 1st time ever slow shutter shots with moving vehicles at night..
::: mmg teruja bila dpt shoot light panning nih.. [huhuhu] taklaa hebat mana pon
::: ada member2 fp yg lain lagik power..sekadar nak mencuba & ber-eksperimen
~
------------------------------------------------------------
::: aku hanya guna tripod utk pix no.1 then yg lain aku letak kamera atas jalan
::: takut gak kena langgar dgn keter motor sbb sipi2 jek nak kena.. laju2 laks tuh


[shutter NR30" aperture f 5.6]


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net