By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Feb-2006 17:18 Email | Share | | Bookmark
::: 10 cent :::

::: tension.. sedih pun ada..
::: hari minggu yg cukup tension.. komputer aku diserang worm Brontok.A / w32.rontokbro@mm
::: berlaku semasa memindahkan fail menggunakan thumbdrive org lain.. sbb dlm tu ada pix kite fest
::: antara simptom2 Brontok.A:
::: (1) kebanyakan folder dlm komputer dicopy semula menjadi .exe dlm folder yg sama
::: (2) komputer direstart scr automatik sama ada ketika komputer dibuka ataupun ditutup
::: terpaksalah aku pergi ke cyber cafe utk downloadkan anti-virus yg berkesan tapi tak lut gak..
::: akhirnya aku updatekan anti-virus yg sedia ada, Norton & alhamdulillah hilang semua worm/virus
::: sesiapa yg terkena, bolehlah lawati webpage Norton cara penyelesaiannya, click URL di bwh:
>> [ http://securityresponse.symantec.com/avcenter ] taip w32.rontokbro@mm di bhgn search
--------------------------------------------------------------------
::: area rumah aku di KL pula diserang selsema burung.. risau pula keadaan keluarga
::: tapi ramai juga yg singgah makan di gerai nasi ayam & nasi lemak lentok kat sana [huhuhu]
::: teringat juga burung kakak tua jiran yg selalu menyapa 'assalamualaikum' setiap hari
::: kemudian hari ini aku dikejutkan lagi area rumah kakak aku di Shah Alam banjir besar
::: kesian kakak aku sbb byk brg tak dpt diselamatkan..kereta pun tenggelam tak nampak bumbung
::: anyway yg penting kakak aku & keluarga selamat.. alhamdulillah..
::: setiap kejadian ada hikmahnya.. sama2 kita mengambil iktibar apa yg berlaku..
::: kalau berupaya, sama2 berusaha mengelak, jika tak berupaya sama2 bersiap sedia di kemudian hari
~



Friday, 24-Feb-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
::: Time After Time :::

::: mcm subuh [?]
::: pagi
::: tengahari
View all 6 photos...
::: terima kasih komen2 member sini.. banyak sungguh komen & aku menghargainya..
::: seperti biasa aku akan cuba sedaya upaya membalas semuanya..
::: sebenarnya shots2 nih bukan laaa aku berkhemah sehari suntuk utk dapatkan waktu yg berbeza
::: aku ambil shot pada hari yg berbeza.. sebab itulaa waktu tengahari mendung.. [huhuhu]
::: aku nak juga dapatkan waktu tengahari yg panas terik.. tapi tak berkesempatan..
::: subuh itu bukan subuh [huhuhu] aku saja letak nampak mcm subuh tapi maghrib tuh.. sorrii yek..
::: sorii-sorii dan sekali lagi terima kasih buat semua..
~

Demi masa.. sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan.. yang beriman dan beramal soleh

Demi masa.. sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan.. nasihat kepada kebenaran dan kesabaran

Gunakan kesempatan yang masih diberi.. moga kita takkan menyesal
Masa usia kita jangan disiakan.. kerana ia takkan kembali

Ingat lima perkara.. sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit.. Muda sebelum tua
Kaya sebelum miskin.. Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum mati..
~ Raihan




Saturday, 18-Feb-2006 21:08 Email | Share | | Bookmark
::: Land Below The Wind II :::

 
 
 
View all 27 photos...
::: Pasir Gudang 11th International Kite Festival 2006 [13-19 February 2006]
::: atlast there is a website [huhuhu]: http://www.kitefestpasirgudang.com
::: [21/2/2006]: 5 more NEW! pix added
~ thanx for the comments guys..



Monday, 13-Feb-2006 13:15 Email | Share | | Bookmark
::: Alienated Sightseeing :::

::: lalat sesat
::: labah-labah kaki 5
::: semut coklat kecik
View all 6 photos...
::: tengah baring2 nampak pula lalat sesat kat dinding terus capai kamera shoot
::: then came out with the idea nak shoot serangga yg ada kat rumah..
::: tunggu punya tunggu, cari punya cari, inilah yg boleh aku kumpul
::: susah juga nak cari sbb sblm ini rumah aku dah letak racun serangga
::: yg cicak tu mmg camera-shy.. tak sempat nak shoot masa dia makan lalat
~
-----------------------------------------------------
::: my 1st attempt close-up shots entry tapi tak berjaya sgt sbb aku guna pns
::: kalau dekat betul pix automatik akan jadi kabur walaupun dah try adjust fokus
::: fikir2 akhirnya aku besarkan pixels kamera sampai 7MB [saiz poster]
::: kalau saiz monitor pc dimensionsnya = 3072 x 2304 px
::: mmg besar berbanding biasa = 1024 x 768 atau 800 x 600
::: aku shoot jauh tuh..dlm pc aku cuma crop shj.. hasilnyer mmg nampak dekat



Saturday, 11-Feb-2006 20:53 Email | Share | | Bookmark
::: Land Below The Wind :::

::: Venue 1
::: Venue 2
::: Venue 3
View all 17 photos...
::: Bukit Layang - Layang before the festival..
::: its hard to find any infos on the 11th International Kite Festival Pasir Gudang in the internet
::: neither in Tourism Malaysia 2006 calendar nor Johor website, there are none! [huhuhu funny]
::: so I made my own version map of Pasir Gudang to whoever wants to get there..
::: click here --> [ http://shw.fotopages.com/9394511.html ]
~
---------------------------------------------------------------------
::: sorry laaa.. lambat upload.. tarak idea..bagi org lain idea leh aaarr.. [huhuhu]
::: maksudnya aku malas ler tuh [ekekeke] tapi dont worry aku akan balas semua komen..
::: thanx guys.. sbb tak sabar nak tengok entry baru aku yg tak seberapa nih.. [haha]



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net