By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 28-Aug-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
::: Batu Layar, Kota Tinggi, Johor :::

::: tanda Batu Layar Beach Rst.
::: A-frame chalet disediakan
::: ada juga yg berhawa dingin
View all 18 photos...

::: Batu Layar mendapat nama drpd batu yg terdpt di pantainya yg berbentuk 'layar kapal'

::: Pada [16-17/5/2008] yg lalu, aku & kawan2 sekali lagi pi jejalan di pantai Batu Layar,
::: daerah Kota Tinggi, Johor.. berdekatan dengan Desaru & Bandar Penawar, pantai ini
::: terletak lebih kurang 70 km dari bandar Kota Tinggi & 170 km dari JB.. Bestnyer pantai
::: ini adalah suasananyer yg sunyi & tidak ramai org sgt berbanding pantai2 terkenal yg
::: lain seperti Desaru & Tanjung Balau.. Batu Layar juga mempunyai pantai yg lebih luas
::: & lebih landai.. sebab dulu aku pi Desaru, pantainyer byk yg telah terhakis & tebing
::: pantai yg cerun & pendek.. maybe skrg dah ok kot.. kini byk event2 gempak berlangsung
::: di Desaru.. neway utk mereka yg gemarkan tmpt tak ramai org, jawapannya di Batu Layar..





::: Uniknyer Batu Layar ialah terdapat beberapa batu besar yg tegak di tepi pantai seolah2
::: spt layar kapal.. drpd situlah dapatnyer nama Batu Layar.. Satu lagi ialah terdpt komuniti
::: Melayu yg kecil dgn susana kampung yg indah.. Sebuah penginapan selesa yg ada di
::: situ iaitu Batu Layar Beach Resort yg menawarkan pakej yg berpatutan.. kedai runcit
::: kecil [kiosk], tmpt makan, surau & dewan ada disediakan.. utk pertanyaan bolehlah
::: telefon: 07-822 2044 & faks: 07-822 2199..


~ Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51


Tuesday, 19-Aug-2008 19:07 Email | Share | | Bookmark
::: Singapura :::

::: Singapore Merlion Park
::: Masjid Sultan, Kampung Glam
::: Buddha Tooth Relic Temple, Chinatown
View all 19 photos...
::: Akhirnyer buat sekian lamanyer, aku & member2 pi jejalan ke S'pore [11/8/2008]
::: sajer jer jejalan, bercuti lepaskan tension di opis [hehehe].. kitaorg tak round satu
::: S'pore secara complete, just a day trip; singgah Merlion Park, Arab Street,
::: Masjid Sultan [satu2nyer masjid di S'pore yg blh azan di corong p'besar suara]
::: dan Chinatown.. sempat jugak amik gambar S'pore Flyer, observation wheel
::: tertinggi dunia [165m] setakat ini & akan diatasi oleh Beijing Great Wheel [208m]..
::: begitu jugak sightseeing di antara lokasi laluan F1 Night Race di bandarayanyer..
::: makan beriyani di Al-Baik Mariam Restaurant, makk aiii sodapnyeer, sebelah tuh
::: ada restoran yg terkenal dgn Murtabak S'pore, ada yg tapau bawak balik [hehe]
::: kat S'pore tak shopping sangat leerr, sbb duit sana lagi mahal [huhu] masa pi tuh,
::: nilai matawang RM100 = S$42 lebih kurang lerr.. ayoohh [hehehe] sbb tuh ramaii
::: org S'pore sukee berbelanja di JB yek!! tapi apa yg penting, we all had a good time!


::: Merlion Park & Singapore's skyscrappers

::: Sultan Mosque, Kampung Glam & Arab Street

::: Buddha Tooth Relic Temple & Chinatown

::: me with the mini Merlion & Singapore Flyer

::: Interesting Facts about Singapore is a FINE country: [drpd magnet peti ais aku beli]
1. No speeding FINE $5000
2. No importing of chewing gum FINE $1000
3. No vandalism in public area FINE $5000
4. No spitting in public area FINE $5000
5. No picking of flower in public area FINE $500
6. No smoking in prohibitive area FINE $500
7. Forget to flush in public toilet FINE $500

~


Sunday, 17-Aug-2008 14:44 Email | Share | | Bookmark
::: International Muay Thai Superfights :::

 
 
 
View all 9 photos...
::: Long time no see wah!! [huhu] wassup guys.. sorrii laa kalo lama menghilang, biasalaa aku
::: tapi kali ni ada jugakla alasan, pertama: aku dah pindah rumah baru, line tepon & streamyx
::: tak wujud lagi.. so skrg pakaii maxis broadband.. nice tapi kat area rumah aku di Johor tak
::: kuat coverage dia.. nih pon aku pakaii kat KL.. 5x lebih laju [huhu].. kedua: aku malas daa..
::: [ekekekeke] pasal balas ke tak tuh, mmg tak dpt jawab.. dulu aku rajin, skrg lain.. makin tua nih
::: makin malas nak online.. seribu kemaafan utk semua.. kalo berpeluang, aku akan singgah juga..
::: apa2pon sesiapa yg nak enjoy2 dlm FP bolehlah jengok pix2 pengalaman aku slps lama tutup kedai..


::: [5/7/2008] bertempat di Stadium Melawati, Shah Alam, Muay Thai Superfights was the best
::: live show yg penah aku tengok [huhu].. mmg best giler.. selama nih just tengok kat tv jer..
::: ikut jugak perkembangan Contender Asia 1st season dulu.. pemenangnya, Yodsanklai pon
::: datang bagi sokongan.. baik ler dia, sesiapapon boleh amik gambo dgn dia [huhu] anyway
::: thank u very2 much utk sahabat baik aku yg membolehkan aku & dia jugak dok di tmpt
::: VVIP [hehe].. awesome! dpt mcm2 gift ler, very niceee.. lain kali nak pi lagi laa.. [huhuhu]


::: Berikut adalah result Muay Thai Superfights [5/7/2008] pada malam tersebut:

1st match: Abbas Ahmadi (Iran) won by points against Zidov
2nd match: WMC Female inter title: Tiana "Tiger" Caverley (AUS) won by TKO against Olivia Jackson (KSA)
3rd match: TCA 2 selection part 1 Super 4 fight Bernard Radin vs Tengku Sharizal, Tengku won by points
4th match: TCA 2 selection part 2 Super 4 fight Khoo Meng Yang vs Harish Ramli, Harish won by points
5th match: Zach vs Leonard, Leonard won by TKO - dislocated shoulder
6th match: WMV inter defending title: Sean won by TKO against Sirichai "Singha Siri" (THA)
7th match: TCA 2 finalist: Tengku Sharizal vs Hashim Ramli, Tengku won by KO
* The latest Contender Asia Season 2 participant is Tengku Sharizal

~ "jujujujujujujuju" [hehe, kpd sesiapa yg tau..]


Tuesday, 22-Apr-2008 01:38 Email | Share | | Bookmark
::: Gua Batu Maloi, Johol, Negeri Sembilan :::

::: arca keris menyambut tetamu
::: pintu masuk dari jalan utama
::: pokok buluh mendominasi sekitar kwsn
View all 37 photos...
::: Akhirnya.. setelah hampir genap 6 bulan aku menyepi, ntah tetiba timbul pula niat di
::: hati yg berkobar2 utk berkarya sekali lagi di ruangan FP pada pagi ini.. takder yg sooo
::: specialnyer FP ini, cuma sekelumit kenangan utk berkongsi bersama.. begitu jua untuk
::: menambah kenalan dlm bidang hobi yg serupa.. sama2 menambahbaik kualiti hobi yg ado
::: terima kasih kawan2 atas kata2 dorongan & yg mahukan aku 'reactivate' semula di sini
::: maaf seribu kemaafan jikalo diri ini tak berkesempatan membalas komen kawan2 sumer..

::: Kebetulan hari ini, merupakan Earth Day sedunia, aku mengorek/imbas kembali pengalaman2
::: pada tahun 2007 lepas, ketika aku dikatakan 'sibuk' ler jugak [hehehe] dgn tugas2 di luar opis
::: aku paparkan antara pix2 yg dicaptured semasa di Gua Batu Maloi, Johol, Negeri Sembilan.

::: Hutan Lipur Batu Maloi terletak di Hutan Simpan G.Tampin terdiri jenis Hutan Dipterokarp
::: Pamah yang kaya dengan pelbagai jenis flora dan fauna, keunikan di sini terdapatnya gua
::: yg terbentuk di bawah bongkahan-bongkahan batu-batan yg besar di spjg 1 km diberi
::: nama Gua Batu Maloi.. terdpt sebatang sungai yg dikenali sbg Sg.Johol yg mengalir di kwsn
::: ini sesuai sebagai tempat aktiviti berkelah, mandi-manda & beristirehat.. beberapa tempat
::: kemudahan seperti pondok rehat dan tapak perkhemahan.. *terletak 8 km dari Pekan Johol
::: melalui jalanraya Tampin ke Kuala Pilah, 68 km dari Bandar Seremban.





::: Syoooknyer tatkala berpeluang meneroka gua yg digenangi air separas pinggang &
::: ada gak setinggi dada [sapa yg rendah laa huhu].. actually air sungai di dlm gua tuh
::: taklah sedlm mana, cuma utk menambahkan 'adventure' semasa penerokaan, hujung
::: sungai telah diempangankan bagi menaikkan paras air.. itu yg beshhh tuuh.. walopon
::: begitu, dlm gua payah nak amik pix2 canteekk, byk yg kabur krn tak cukup cahaya
::: kalo pakai flash, terlalu terang plak.. lagipon dlm gua dinasihatkan tidak membawa
::: alat mekanikal spt kamera, takot terjatuh dlm air & terkena percikan air terjun..

~ enjoy..


Monday, 29-Oct-2007 02:15 Email | Share | | Bookmark
::: Back To Work :::

::: Back
::: To
::: Work
::: Dah tiba masa aku start bz semula.. minta maaf kpd kawan2 sumer
::: aku 'maybe' tak upload dalam masa terdekat & terpanjang ini [huhu]
::: maybe 2 weeks or maybe lebih dari itu.. [mmg terrlebih pon hehehe]
::: byk gak keje hujung tahun 2007 & awal tahun 2008.. tu ler suke tangguh
::: keje.. dah jadi gunung ganang beb [haha] sampai terrkait sekali dgn FP,
::: sorry guys, actually aku malas leer.. kalo ada secretary ok sket,
::: boleh tolong updatekan FP aku [hehehe]..



::: Nih bukan kencing aaar [ekekekeke] tengah layan jiwang dgn suasana
::: kampong.. beshh tul sbb dah lama tak balik.. aku, mak & ayah ajer yg
::: balik kampong, adik beradik lain ada rancangan masing2.. btw highway
::: dari bandar ke muar dahpon siap, ada plak citer misteri nusantara kuar,
::: [huhuhu] mmg scary tapi dari dulu lagi belakang kampong aku tuh penah
::: dikatakan perkampongan bunian.. yer laa dah dekat dengan kampong
::: Hang Tuah sendiri & org2 bunian tuh baik2, tak ganggu org, alhamdulillah..
::: apa2pon kenalaa kuat semangat sket, ketahuilah Allah itu Maha Besar..

~ ok guys, see ya next time.. [hmm?]


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net