By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 21-Oct-2007 16:30 Email | Share | | Bookmark
::: Aidilfitri 1428 Hijrah :::

::: My bro & me, selepas solat raya di KL
::: Pulau Besar, Melaka, view from kampong aku
::: sempat main bunga api dgn anak buah
View all 13 photos...
::: Salam Aidilfitri semua.. wassuuupp? [huhu] amacam raya?
::: aku baru jer balik dari Melaka.. seperti biasa raya dulu di KL
::: lepas tu Melaka.. tak byk pix2 yg happening yg aku ambil..
::: walopon raya tahun sgt meriah bagi aku berbanding tahun2
::: lepas.. rasa sonok sgt jumpa dgn ibubapa, adik-beradik,
::: anak buah & sanak saudara.. jumpa juga dgn member lama
::: masa kecik2 dulu semasa pi takbir dari rumah ke rumah di KL
::: raya kali nih berjaya aku amik pix bunga api.. sonok [hehehe]..
::: beraya di KL lama sket sbb sepupu aku bertunang pd raya-5..
::: di Melaka, sempat juga beraya rumah bapa saudara Saiful..



.. Satu hari di Hari Raya. Ku lihat cahaya bersinar indah. Langit cemerlang tak terkira
Tanda kuasa yang Maha Esa. Memberi nikmat pada manusia. Satu hari di Hari Raya ..
.. Ku dengar irama yang sungguh indah. Kucoba mendekati padanya. Kira irama itu adalah
Suara pujian pada yang Esa. Satu hari di Hari Raya. Aku menangis tanda gembira ..
.. Aku menangis tanda ku cinta kepadaNya. Satu hari di Hari Raya. Ku lihat wajah suci ibuku
Ku lihat wajah kasih ayahku. Ku gembira. Mungkin inilah dia kebahagiaan ..



::: my niece with her masterpiece..

::: pusara arwah atok yg disayangi..

::: me & my bro after the eid prayers..

~ selamat bekerja semula [haha].. Aidilfitri 1427H entry <-- klik


Monday, 8-Oct-2007 14:48 Email | Share | | Bookmark
::: Bazaar Ramadan :::

::: kemeriahan bazaar Ramadan di Johor
::: air minuman tuh yg penting, aku suka soya
::: nasi beriyani gam antara favourite main course aku
View all 8 photos...
::: Baru hari nih nak upload entry pasal bazaar Ramadan
::: setelah beberapa hari jer nak raya [huhu] satu kemestian
::: scene2 di bazaar Ramadan nih aku kena letak gak mcm
::: tahun lepas.. lagipon bazaar nih pon dikira juga sebagaii
::: perkara yg menarik & unik di Malaysia setiap kali bulan
::: puasa.. shots2 nih aku rakam di sekitar area perumahan
::: aku somewhere di Johor [hehehe].. dengan menggunakan
::: kamera handphone [SE K618i] ajer, al-maklumlaa kang
::: kalo aku pakaii kamera biasa, nanti orang ingat aku nih
::: penguatkuasa plak [ekekeke] tambah2 lagi time harga
::: barang tengah naik nih.. mcm biasa setiap kali menjelang
::: raya.. kita sbg pengguna kenalah pandaii memilih geraii..

::: For bro Jeff, minta maaf banyak2 tak dapat balas komen bro
::: serta nak bagi ucapan pon takleh sbb setiap kali saya masuk
::: ke FP bro, tetiba kuar window kecik ada problem pd plug-in
::: maybe lagu latar di FP bro tuh tak compatible dgn software saya..

::: Aku dah nak balik kampong dah nih, cuti 2 minggu.. so aku
::: offline FP sampaii minggu depan, tak dapat laa aku nak balas
::: komen sumer dlm masa terdekat ini .. terima kasih & dgn ucapan
::: Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin buat sumer..

~

~ entry Bazaar Ramadan 2006 guna handphone juga <<-- klik sini..

Quote:
::: Aku kena tag gak [huhu] drpd Fliffy, Semutaro & MamaFami
5 things found in my bag: laptop, kamera, thumbdrive, kunci, notepad
5 things found in my purse: myKad, lesen, kad ATM, setem, duit
5 favorite things in my room: komputer, televisyen, PS2, astro decoder, tilam
5 things I’ve always wanted to do: upgrade komputer, tv plasma, cuti, duit byk, bayar hutang
5 things I’m currently into: balas komen FP, tgk blogpage aku yg lain, tgk astro, makan, rokok
8 random facts/habits: makan, tido, rokok, tgk astro, amik gambo, download, update blogpage, shopping
::: terima kasih sumer, ingat juga pada aku [huhu] but i choose not to tag anyone..
::: sbb rasa2 sumer member dah kena tag kot [hehehe].. apa2pon enjoy sumer..


Saturday, 6-Oct-2007 16:30 Email | Share | | Bookmark
::: Bunga Cinta Lestari :::

::: Bunga Pukul 4
::: Bunga Kembang Pagi Putih
::: Bunga Lantana
View all 15 photos...
::: Sumer nih bunga2an yg boleh didapati di sekitar rumah aku
::: di KL & di JB.. paling syok bila berjaya jugak captured scene
::: lebah tengah hisap madu bunga di rumah aku di KL.. mmg
::: niat di hati masa tuh nak shoot bunga, tuh sbb kamera ada
::: di tangan.. lucky.. tapi mcm biasakla kamera PnS, pix2nyer
::: biasa2 ajer.. bunga lalang tuh mmg ada kat rumah aku di JB
::: dah setahun aku tak tebas [hehehe] nantila hujung tahun nih
::: kot.. sorri laa juga sbb aku tak berapa tahu sgt nama bunga..
::: tajuk atas tuh sajer jer aku letak, tetiba jer teringat kisah artis
::: indonesia, Bunga Cinta Lestari [huhuhu].. sedap nama dia..
~



Sunday, 23-Sep-2007 04:45 Email | Share | | Bookmark
::: Penang :::

::: the city life
::: the trishaw
::: the bridge
View all 7 photos...

::: Satu lagi koleksi pix aku ketika dlm perjalanan ke Perlis, sempat singgah di Pulau Pinang
::: sajer jer aku nak bagi keter aku rasa jejak tayar kat negeri nih [huhuhu].. sorrii laa aku
::: tak sempat nak jejak kaki aku plak di sana sbb masa tuh dah hujan rintik2 sket, lagipon
::: dah lewat petang, aku kena segera sampaii di Perlis sebelum malam.. so sbb tu gak
::: pix2 di sini hanya beberapa keping ajer.. mcm2 kemajuan P. Pinang capai, antaranyer
::: urban highwaynyer yg syok pandu, dah kurang dah trafficjam, tak mcm dulu2..
~


Thursday, 20-Sep-2007 01:00 Email | Share | | Bookmark
::: Petrosains KLCC :::

::: Petrosains di tingkat 4 Suria KLCC
::: pintu masuk Petrosains: Dark Ride
::: dihiasi dgn pancuran air terjun bercermin
View all 35 photos...
::: Sebelum pi ke Aquaria, aku & anak buah aku telah ke Petrosains KLCC yg
::: terletak di tingkat empat Suria KLCC dan menumpu pada industri penggalian
::: minyak di Malaysia.. ofcourse Petronas.. Dulu memang teringin nak pi sini,
::: tapi rasa2 mcm tak syok plak kalo jejalan sorang2, so kali nih berpeluang
::: sket bila anak buah aku cuti sekolah tadika boleh aar bawak dia.. Ingatkan
::: orang dewasa pi sini mesti boring giler, rupa2nyer mmg indah khabar..
::: aku plak yg syok giler masuk dlm Petrosains nih [haha] kelakar..

::: 1st impression mmg awesomee!!! naik sejenis gondola bergerak atas reel
::: tapi siap boleh pusing kiri kanan menjunam & mendongak sambil mghayati
::: audio visual yg dipaparkan.. hebat tul dah mcm kat Universal Studio plak..
::: lagi yg beshh ialah bila naik helikopter simulator, peerghh mcm betul naik!!!

::: Di Petrojaya dikhususkan utk kanak-kanak, depa mmg sukee abiss [huhu]
::: di sini byk benda hi-tech sket spt visual 3D yg timbul di depan mata..
::: sebijik mcm dlm movie & kita boleh gak cuba pegang tapi takleh sbb 3D
::: selain itu ada dinosaur, gunung berapi, pelantar minyak, tempat magik &
::: bhgn kereta racing F1 [this one separate place].. serta 3D animation movie
::: percaya atau tak, nak habis round satu Petrosains nih amik masa 4 jam
::: tu kalo betul2 main game / alatan & baca bahan2 kat situ, confirm lagi lama..








::: Dalam Petrosains terdapat laluan Dark Ride, Flight Simulators dan Adventure,
::: serta bahagian Molecular Magic, Geotime Formation dan Petrojaya.. awesome..
~ a very big wave to Petrosains!!! [huhuhu]


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net