By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 15-Sep-2007 16:37 Email | Share | | Bookmark
::: Aquaria KLCC II :::

::: air tawar
::: ular
::: tarantula
View all 15 photos...


::: Salam Ramadan sumer thanx singgah di FP aku mcm biskut chipsmore nih
::: kejap ada kejap takdo [haha] skrg dah ada bahan, bolehlah upload entry baru
::: berikut adalah pix2 di Aquaria KLCC yg dirakam ketika aku bercuti di kampong
::: aku iaitu KL [ahaks! kampong ker?] bersama-sama dgn kakak aku & anak buah
::: aku yg comel.. excited tul anak buah aku pi Aquaria [huhu] akupon sonok gak..



::: Actually aku dah pi sekali tahun lepas.. dulu2 masuk dpt vcd Aquaria, yer laa
::: awal2 pembukaannya.. kali nih sempena bulan Kemerdekaan negara ke-50,
::: Aquaria juga byk membuat perubahan terutama tatahias akuarium dgn jalur
::: gemilang.. hebat tul.. kebetulan hari tuh ada plak ikan duyung berenang.. fuuh
::: besh gak [huhu] tapi as usual agak sukar utk shooting dlm tempat gelap nih..
::: bagi kamera PnS perlukan kedudukan kamera yg stabil & tripod utk membantu



::: This is my other entry, klik sini: Aquaria semasa baru pegang kamera nih
::: million thanx to friends atau yg memberi komen, mintak maaf sekiranyer aku
::: masih belom membalas komen anda sumer.. kalo belom, beritahu aku yee..
::: [hehe] ada kesempatan aku akan balas, thanx again guys..
~


Wednesday, 12-Sep-2007 14:18 Email | Share | | Bookmark
::: Ramadan 1428 Hijrah :::

::: Masjid Ubudiah 1
::: tempat solat 1
::: Makam DiRaja 1
View all 10 photos...


::: Pix Masjid Ubudiah di Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak ini adalah antara
::: simpanan arkib outstation aku [huhu].. dalam perjalanan ke Perlis, sempat gak
::: sorang2 singgah jap solat jamak di sini yg terkenal dgn senibina unik terutama
::: bentuk kubah bawang emas & menaranya yg dibina rapat2.. magnificent building
::: mmg aku kagum bebenor dgn masjid nih sejak mak & ayah aku bawa aku cuti2
::: M'sia semasa kecik dulu & bertambah geraaam plak bila tengok entry FP member
::: lain yg ada gak memaparkan pix2 masjid nih [hehehe].. Alhamdulillah tercapai jua..

::: Pembgnan masjid ini bermula dari zaman Sultan Idris Murshidul Adzam Shah I,
::: Sultan Perak ke-28 & dirasmikan oleh Sultan Jalil Karamatullah Shah pada 1917..
::: material jubin marmarnya pula telah dibawa masuk dari negara Itali.. awesomee..
::: terdapat kwsn makam DiRaja yg mempunyai makam pahlawan negara iaitu..
::: Laksamana Mohamad Amin, bapa mertua Ngah Ibrahim yg dituduh bersubahat
::: membunuh JWW Birch.. tapi aku tak sempat nak cari di mana makamnya..

::: Selain masjid Ubudiah, Kuala Kangsar juga terkenal dgn destinasi pelancongan:
::: Istana Kenangan [Muzium Di-Raja Perak] aku tak pi sbb aku tak tau masa tuh
::: sedih tul leer sbb lokasi masjid & muzium dekat betol!!! aku on the way ke Perlis,
::: tergesa2 tak sempat singgah
, lagi besh ialah Bengkel Labu Sayong & Sg Perak..
::: ke utara pula, Air Terjun Batu Hampar & Taiping..


~ [p/s]: my other 1st Ramadan entry: klik Ramadan 1427 Hijrah


::: Selamat Menyambut Ramadan..
::: Selamat Berpuasa & Berterawih..


Friday, 7-Sep-2007 10:06 Email | Share | | Bookmark
::: Perlis :::

::: Pauh 1
::: Pauh 2
::: Pauh 3
View all 21 photos...


::: Berbulan2 lamanyee aku menyepi sbb aku bz dgn keje opis
::: sama ada di dlm mahupon di luar opis.. antara tempat2 yg
::: aku pi outstation ialah di negeri Perlis.. lama gak tak pi sana
::: macam2 kemajuan telah dicapai.. contohnyee highway baru
::: dari Sintok, Kedah ke Kuala Perlis.. begitu juga dgn pesatnyer
::: pembangunan pendidikan tinggi & infrastruktur org awam spt
::: di Kuala Perlis.. hebat..

::: Dapat gak aku pi shopping giler baban di Padang Besar [huhu]
::: terutama tilam 'toto narita' [hehehe] dan comforter [cadar tilam]
::: dgn harga yg sgt2 murah.. toto narita aku beli dgn harga RM34
::: manakala comforter & cadar, RM76.. mmg canteeekk, coraknyer
::: mcm mahal.. kena pandaii pilih leer.. satu tuh aku beli utk mak
::: aku, sukeee betul dia [huhuhu].. lagi, aku beli jersi All Black &
::: Chelsea [hehe] utk aku, buddy aku & adik aku.. bonet keter tak
::: muat beb [ahaks!] biasaklaa..

::: Malam, aku pi Kuala Perlis lepak2 makan seafood.. cuma harganye
::: mahal sket berbanding Umbaii di Melaka.. tapi view mmg canteekk..
::: dlm masa seminggu tuh aku hanya singgah Arau, Kuala Perlis,
::: Padang Besar & Chuping [di ladang tebu terbesar Malaysia]..

::: Infos: klik di perkataan2 bergaris / peta Kuala Perlis..
~ beautiful place to visit..


Friday, 31-Aug-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
::: Jalur Gemilang :::

::: Jalur Gemilang di tempat keje
::: Jalur Gemilang di hometown, KL
::: Jalur Gemilang di Eye on Malaysia
View all 10 photos...
::: Salam Kemerdekaan ke 50 semua.. Semoga aman makmur diberkati Allah..



~ sayaaaaaaaang Malaysia.. [huhu]..



Wednesday, 1-Aug-2007 19:15 Email | Share | | Bookmark
::: Negaraku :::

::: Malaysia
Joget Malaysia ~ P. Ramlee & Saloma

Datuk Panglima pergi membajak.. Ke tanah rata senja pulangnya
Kalau Saloma orang yang bijak.. Negara kita apa namanya

Ikanlah keli di dalam perahu.. Oranglah buta tangkap buaya
Kalau Cik Ramlee ingin nak tahu.. Negara kita nama Malaysia

Ramalah rama di pohon duri.. Mati ditimpa si buah nangka
Kalau Saloma orang bistari.. Bulan berapa Malaysia merdeka

Anak benggali ke kebun nyonya.. Petiklah gambus anak Melaka
Wahai Cik Ramlee ini jawabnya.. 31 Ogos Merdeka

Ke pasar lama membeli serai.. Singgah bertanya Datuk Menteri
Kalau Saloma orang yang pandai.. Di mana letak Ibu Negeri

Anaklah bilal dari Mentakab.. Pergi ke Johor buat kenduri
Cik Ramlee soal mudah dijawab.. Kuala Lumpur ibu negeri



::: Salam Kemerdekaan buat semua.. maaf seribu maaf jikalo terlewat sungguh
::: aku membuat kambek bek [huhuhu] biasaklaa keje asyik meeting kursus ajer
::: hampir setiap 2 minggu sekali outing.. dah jauh pokcik berjalan, tapi satu aperpon
::: takdak gambo yg besh2 utk diuploadkan.. lagipon dah lama tak tonggeng & baring
::: cari angle baiiiik punyer, kalo depan orang ramai, aku nih pemalu sket [ekekeke]..
::: so utk tidak menghampakan semua aku edit sket pix2 yg penah diupload utk dijadikan
::: Jalur Gemilang sempena bulan kemerdekaan.. idea nih dtg dari 'astro guide' [hehehe]
::: jika ada kesempatan aku akan balas komen2 sebelum ini.. terima kasih banyak2
~ Negaraku semoga aman sejahtera & dirahmatiNya.. Amin..

Quote:
::: thank u to ''pencari*kitab*cinta*terindah'' & halem66@yahoo.com kerana komen2 anda
::: a very big thank u to bro KNizam kerana meletakkan Jalur Gemilang aku dlm blog beliau..
::: terima kasih juga kepada Luna & bro Izhal..


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net