By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 24-Mar-2007 15:25 Email | Share | | Bookmark
::: Pelabuhan Tanjung Langsat, Johor :::

::: Pelabuhan
::: Tanjung
::: Langsat
View all 11 photos...
::: Akibat boring memanjang, akhirnyer aku pi jejalan di Pantai Pasir Layar
::: berdekatan dgn Pelabuhan Tanjung Langsat yg baru dirasmikan oleh PM
::: tahun lepas.. Pelabuhan ini merupakan pelabuhan ketiga di Johor dan
::: mengkhususkan pengendalian gas cecair (LPG) dan bahan-bahan kimia
::: terletak tidak jauh drpd Pulau Tekong Kecil, Singapura, & dikatakan telah
::: mengganggu laluan kapal dagang di Pelabuhan Tanjung Langsat, ekoran
::: kes tambakan pasir di pulau tersebut.. [rujuk peta]

::: Tak jauh dari rumah aku, sebelah jer tapi bersempadan dgn kawasan hutan
::: masih lagi dlm pembinaan walaupon telah beroperasi.. yg peliknyer, hari nih
::: aku tengok ada pelantar minyak plak kat situ [aaiiikk?] benar bin ajaib sungguh..
::: mcm spaceship aku tengok.. [huhu] kalo dari mata kasar mmg besar betul!!!

::: Kawasan pantai mmg kecik ajer.. oleh kerana makin rancak pembinaan dibuat
::: di situ, maka area tersebut tak berapa bersih.. amik masa utk pulihkan semula
::: keindahannyer mcm dulu2.. kawasan pelabuhan plak adalah kwsn larangan, so
::: mmg tak dapat leer aku nak shoot pix2 yg cun & hampir dgn pelantar tersebut
::: sekadar dari jauh ajer.. tapi dah cukup berbaloii utk aku..
~

::: For more infos, bolehlah klik laman-laman web berikut:
-->> Official: Tanjung Langsat Port Sdn. Bhd.
-->> Wikipedia: Pelabuhan Tanjung Langsat




::: Pelabuhan Tanjung Langsat


::: Pantai Pasir Layar


Saturday, 17-Mar-2007 09:45 Email | Share | | Bookmark
::: No Idea 3 :::

::: the waiting
::: waiting
::: and waiting..
View all 4 photos...
::: waiting for the ideas [ekekeke] takder aper yg beshh nak diuploadkan
::: selain idea, akupon menanti gak hujung minggu [huhu] nak rehat byk2 ler..
::: not feeling well today, baru balik dari hospital, lega sket bila makan ubat..
::: sumer pix diambil di rumah termasuklah pix burung yg syok bertenggek
::: actually sdg menanti hujan berhenti & yg lain tuh self-pix pakai auto [hehe]
~


::: my other 'No Idea' series: No Idea 1 & No Idea 2


Sunday, 4-Mar-2007 02:40 Email | Share | | Bookmark
::: Sahabat Baik-ku, Sang Pencinta Alam :::

::: Crouching Tiger
::: Hidden Dragon
::: Sahabat baik aku, sgt teruja melihat pix2nyer dlm page aku [huhu]
::: sejak universiti lagik kitaorg berkawan, hobi byk sama, susah senangpon sama2..
::: tapi hobi dia paling special: masok hutan & dengar lagu cina klassik [hehe]
::: keje dia.. rahsia & aku manager dia [ekekeke] so khas utk sahabat baik aku,
::: here are ur awesome posing pix.. yearrgh!! thank u for being my best buddy
::: & for being my gusti partner [ekekeke]
~ enjoy bro..


::: utk pix latar, aku gunakan 'multi burst' yg disetkan drpd kamera aku..



Saturday, 3-Mar-2007 12:52 Email | Share | | Bookmark
::: Jalan-Jalan k@t Ibukota :::

::: Petronas Twin Tower k@t Ampang
::: Eyes On Malaysia k@t Titiwangsa
::: Perbadanan Putrajaya k@t Putrajaya
View all 19 photos...
::: Inilah adalah koleksi pix2 yg dicaptured sejak aku menghilangkan diri drpd FP
::: dari bulan Disember 2006 sehinggalah aku muncul semula pada Februari 2007
::: sumernyer ketika aku berada di Kuala Lumpur & Putrajaya sama ada semasa
::: aku meeting [boring.. huhu] & semasa bercuti bersama2 keluarga [beshh & rindu]
~








::: more superb "Jalan-Jalan k@t" entries from bro KNizam


Monday, 26-Feb-2007 09:59 Email | Share | | Bookmark
::: Mendaki Bukit Tabur, Empangan Klang Gate :::

 
 
 
View all 25 photos...
::: Akhirnya dapat juga aku mendaki Bukit Tabur setelah puas mencari jalan
::: utk ke sana [huhu] eventho rumah aku dekat bebenor dgn bukit ini.. hanya
::: setelah aku membeli majalah Libur edisi Februari 2007 ada citer mengenainya
::: itupon aku perasan apabila cover hadapannya ada tertulis nama Bukit Tabur..

::: Aku & sahabat baik aku memulakan pendakian pada pukul 11.30am..
::: merentas hutan dara ke Bukit Tabur yg mempunyai ketinggian puncak 282m
::: dlm masa 30minit sajer kami dahpon berada di puncak pertama yg berbatu2
::: oleh kerana faktor cuaca yg panas terik & usia [hehe] kami turun semula
::: lepas tuh terus makan di Mc'Donalds, Giant Taman Permata [ekekekeke]

::: Untuk ke sana, dari Highway Kesas MRR2 masok ke Taman Melawati
::: di kanan jalan terdpt 3 buah sekolah.. sampai di Bulatan Hill Side, ambil jam12
::: then teruuss belok kanan selepas Masjid Mardhiyah.. simpang kedua belok kiri
::: & belok kiri lagi mengelilingi bukit kecil yg berpagar [kalo terus pi Taman Rekreasi]
::: then belok kanan sampaii di Pintu Masuk Empangan Klang Gate, Puncak Niaga..
::: parking keter then mulakan pendakian di tembok batu puteh panjang di kaki hutan
::: Bukit Tabur ini masih belom dikomersilkan, oleh kerana itu keselamatan adalah
::: tanggungjawab sendiri.. utamakan keselamatan beb & selamat mendaki.. enjoy!!

::: For more infos, ada peta yg aku buat khas utk yg nak mendaki..
::: & boleh gak lawati FP Lou & Azam utk pix2 lain di sana
~







[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net