By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Saturday, 24-Feb-2007 18:40 Email | Share | | Bookmark
::: BzlikeaB :::

::: ni lebah kecik mcm lalat bersarang di lubang dahan
::: asap rokok digunakan utk menjauhkan lebah drpd sarangnya
::: madu lebah hanya di bhgn atas kotak, bawah adalah larvanya
View all 5 photos...
::: Sorry guys lama aku bertapa [huhu] bz actually dgn keje2 hujung tahun
::: bila dah lama menyepi nih, mood nak buat kambek mmg liat sket..
::: byk gak terms2 fotografi aku dah lupa [wakakaka] lupa daratan aku nih..
::: kalo salah tolong betulkan.. anyway banjir di JB dan Batu Pahat dah surut
::: rumah aku syukur takde apa2.. kecian tengok rumah di area JB di susur
::: keluar dari PLUS ke highway Pasir Gudang, tenggelam di depan mata..
::: tak sempat nak shoot gambar, masa tuh highway jadi satu lane dinaiki air
::: org ramai berjalan kaki di atas jalan nak selamatkan barang.. lagipon malam
::: dan masih hujan.. [huhu] kisah banjir nih leh kita jadikan teladan utk kita
::: lebih bersiap sedia di kemudian hari, di samping bersyukur dan berdoa..

::: Pix lebah nih aku shoot di GiantB [B-B Town], Bukit Katil, Melaka
::: dekat dgn kampong aku.. bagusnyer di sini, penjualnyer peramah sampai
::: tunjukkan aku sarang2 lebah.. scary gak nak dekat walopon jinak.. [hehehe]
::: harga jualan sgt2 berpatutan.. rasa madunyer peergghh sedap beb..
~



Tuesday, 5-Dec-2006 01:30 Email | Share | | Bookmark
::: Aura :::

::: reactivatezul's aura
::: my buddy's aura
::: our chakra activities, yin-yang & mind-body-spirit graph
View all 10 photos...
::: Gambar-gambar di bawah ini adalah aura chakra aku & my buddy yg sempat kami buat,
::: semasa kami di Melaka bulan November lepas.. susah gak nak explain secara terperinci
::: perihal aura ini, biasa kita dengar & tahu melalui komik-komik cina yg pernah kita baca dulu
::: [hehehe] mmg benar aura ini wujud cuma kita jer yg tak berapa tahu aura itu ada dalam diri
::: malah di alam semesta ini gak..

::: Nabi Muhammad saw mempunyai aura [nur] yg terrsangat laaa besarnyer sehinggakan manusia,
::: pokok, batu, tanah, haiwan pon tahu kehadiran Nabi walaupon beribu batu jauhnya kerana
::: saiz aura Baginda.. sama gak laa dengan konsep bila kita katakan putih itu suci, hijau itu damai,
::: merah itu panas, biru itu sejuk.. ada sebab-musabab utk sumer itu..

::: Aura itu merupakan medan tenaga elektromagnetik yang wujud di sekeliling kehidupan
::: sama ada manusia, tumbuhan, haiwan & jisim-jisim.. harga utk scan aura ini bergantung
::: dgn premis-premis yg ada peralatan ini, aku pi TESCO, Melaka di kedai kristal dgn harga
::: RM30 [penerangan detail] atau RM5 [tanpa penerangan detail] utk maklumat lanjut
::: bolehlaa lawati laman-laman web berikut:-

-->> http://www.angelfire.com/or2/spiritspeaks/aura.html
-->> http://www.auravisions.com/europe/english/education/index.shtml
~


::: aura chakra aku kaler biru, saiz kecik jer [huhuhu]
::: aku nih peaceful, organizer, caring & loving orgnyer [ahaks!]



::: aura chakra buddy aku kaler hijau, saiz besar power drpd aku,
::: seorg yg sunny, playful, easy-going, harmony, creative & quick-minded


::: saiz aura aku besar sket jer slps balik dr P.Besar,
::: ada gak ler perubahan yg ketara.. terutama dr segi stress


::: saiz aura buddy aku mmg sgt ketara, besar abiss [huhu]
::: byk beribadat buddy aku nih masa kat P.Besar..
::: tolong akupon byk, thank u buddy..


~

::: lagi kita banyak beribadat, hati & pemikiran yg bersih, insya-Allah aura kita sgt canteek..
::: kalo kita sakit, boros, dengki & busuk hati, mmg aura kita pecah2 & tidak canteek..

::: BEFORE ~ sebelum ke Pulau Besar, Melaka
::: AFTER ~ selepas pulang dari Pulau Besar, Melaka

~ reactivate your aura


Thursday, 23-Nov-2006 17:00 Email | Share | | Bookmark
::: Pulau Besar, Melaka II :::

::: dalam perjalanan ke Melaka
::: Masjid Merlimau, Melaka
::: ikan bakar di Crystal Bay
View all 62 photos...
::: Aku & buddy aku telah bercuti-cuti Malaysia di Pulau Besar, Melaka pd [18-19/11/2006]
::: ada beberapa sebab kami pergi ke sana, salah satu sebab adalah utk menghabiskan
::: penjelajahan kami mengelilingi pulau dgn melawati beberapa tempat mistik yg tidak
::: sempat kami singgahi sewaktu Maal Hijrah 1426H dahulu..

::: Sebelum bertolak ke Pulau Besar, malam itu kami makan di gerai ikan bakar kawan ibu
::: aku, di dlm kawasan Crystal Bay, berhadapan dgn rumah aku, Alai [huhuhu] soodap beb
::: esoknya kami ke Jeti Anjung Batu menaiki feri ke Pulau Besar dgn harga yg sgt murah RM12
::: pergi & balik.. waktu bertolak feri di sini ialah pukul 8am, 10am, 12pm, 2.30pm, 5pm & 6.30pm
::: bagi mereka yg hendak ke sana segera, bolehlah dptkan khidmat bot laju di Jeti Umbai

::: Menginap di Chandek Kura Resort bersebelahan Kompleks Makam Sultanul Aarifeen
::: harga yg sgt berpatutan utk bilik deluxe berhawa dingin dilengkapi televisyen & 2 buah bilik air
::: RM120 semalam.. ok leer tuh.. esoknyer seawal 8am kami ditemani En. Ayob selaku tour guide
::: menjelajah Pulau Besar.. antara tempat-tempat menarik yg kami lawati ialah:
1) Makam Tujuh Beradik
2) Makam Nenek Kebayan
3) Perigi Hajat
4) Gua Yunus
5) Tasik Bunian
6) Perigi Bunian
7) Batu Tengkorak [vidcam]

::: Ada lagi yg tak dpt kami kunjungi memandangkan faktor usia kami [hehehe] tak larat pakcik nak
::: panjat tangga ke Batu Belah, untuk keterangan lanjut bolehlah layari laman-laman web berikut:
-->> my other 'Pulau Besar, Melaka' entry
-->> Wikipedia versi Bahasa Melayu

~


::: menjamu selera ikan bakar di Crystal Bay, Alai

::: seronoknyer bemain di pantai ketika tak ramai org [huhu]

::: suasana lewat petang di hadapan kedai makan Pulau Besar

::: Makam Sultanul Aarifeen yg tidak putus-putus dikunjungi ramai

::: bot Pak Imam yg digunakan utk berulang-alik dari Umbai

::: Tasik Bunian yg terrsangat gothic tempatnyer

::: my buddy..

::: pemandangan tengah hari dari jeti sewaktu hendak pulang


Wednesday, 15-Nov-2006 04:55 Email | Share | | Bookmark
::: Hospitality Carnival & Exhibition '06 :::

::: Carnival - participant from UiTM
::: Carnival - marine recreation demo
::: Carnival - car models exhibit
View all 10 photos...
::: [13-14/11/2006] berlansung selama 2 hari, karnival ini yg dijayakan
::: sepenuhnyer oleh pelajar-pelajar akhir hotcat di sebuah IPT di Johor
::: memang meriah.. aku sekadar berhibur dgn acara-acara yg dianjurkan
::: sambil mengambil peluang merakamkan beberapa keping gambar
::: suasana menarik yg boleh dikongsi bersama.. enjoy..
~









Tuesday, 31-Oct-2006 01:02 Email | Share | | Bookmark
::: Selamat Hari Raya Aidilfitri 1427 Hijrah :::

::: di kampung Melaka, rumah nenek bongsu
::: di rumah KL, pelita tuh dieditkan sket
::: di kampung juga, sukee tgk batu & pasirnyer
View all 5 photos...
::: beraya dgn pc baru Acer Aspire.. duit raya tangguh tahun depan laa yeh..
::: abis cuti, masuk kerja terus berkursus seminggu.. tak abis penat beb
::: gambar-gambar raya tahun nih tak banyak.. aku upload yg mana ada..
::: berikut yg dipaparkan adalah sebahagian gambar2 raya di KL, Melaka & JB
::: KL: bergambar ramai2 di rumah mak saudara; Melaka: bergambar di rumah
::: nenek bongsu; JB: bergambar di majlis jamuan hari raya di hotel dgn rakan2
::: Salam Aidilfitri buat sumer members.. maaf zahir batin..
~



::: warna - warni Aidilfitri..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net