By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Feb-2007 09:59 Email | Share | Bookmark
::: Mendaki Bukit Tabur, Empangan Klang Gate :::

 
 
 
::: Taman Rekreasi Empangan Klang Gate 1
::: Taman Rekreasi Empangan Klang Gate 2
::: Pintu Masuk Empangan Klang Gate, Puncak Niaga Sdn. Bhd.
::: tembok batu puteh, tempat mula utk mendaki
::: denai mendaki yg sedia ada
 
::: jam sahabat aku yg menunjukkan ketinggian ketika itu, 140m
::: saujana mata memandang Taman Melawati & Kemensah Height
 
 
::: Puncak Pertama Bukit Tabur 1
::: Puncak Pertama Bukit Tabur 2
::: Peta 1
::: Peta 2
::: Peta 3
::: Peta 4
::: Peta 5
::: pemandangan Tasik Empangan Klang Gate dari udara
 
 
::: sahabat baik aku dgn topi stail VAT69 [huhu]
::: Bukit Tabur, Empangan Klang Gate
::: Akhirnya dapat juga aku mendaki Bukit Tabur setelah puas mencari jalan
::: utk ke sana [huhu] eventho rumah aku dekat bebenor dgn bukit ini.. hanya
::: setelah aku membeli majalah Libur edisi Februari 2007 ada citer mengenainya
::: itupon aku perasan apabila cover hadapannya ada tertulis nama Bukit Tabur..

::: Aku & sahabat baik aku memulakan pendakian pada pukul 11.30am..
::: merentas hutan dara ke Bukit Tabur yg mempunyai ketinggian puncak 282m
::: dlm masa 30minit sajer kami dahpon berada di puncak pertama yg berbatu2
::: oleh kerana faktor cuaca yg panas terik & usia [hehe] kami turun semula
::: lepas tuh terus makan di Mc'Donalds, Giant Taman Permata [ekekekeke]

::: Untuk ke sana, dari Highway Kesas MRR2 masok ke Taman Melawati
::: di kanan jalan terdpt 3 buah sekolah.. sampai di Bulatan Hill Side, ambil jam12
::: then teruuss belok kanan selepas Masjid Mardhiyah.. simpang kedua belok kiri
::: & belok kiri lagi mengelilingi bukit kecil yg berpagar [kalo terus pi Taman Rekreasi]
::: then belok kanan sampaii di Pintu Masuk Empangan Klang Gate, Puncak Niaga..
::: parking keter then mulakan pendakian di tembok batu puteh panjang di kaki hutan
::: Bukit Tabur ini masih belom dikomersilkan, oleh kerana itu keselamatan adalah
::: tanggungjawab sendiri.. utamakan keselamatan beb & selamat mendaki.. enjoy!!

::: For more infos, ada peta yg aku buat khas utk yg nak mendaki..
::: & boleh gak lawati FP Lou & Azam utk pix2 lain di sana
~







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net