By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Mar-2007 15:25 Email | Share | Bookmark
::: Pelabuhan Tanjung Langsat, Johor :::

::: Pelabuhan
::: Tanjung
::: Langsat
::: jeti usang 1
::: jeti usang 2
::: jeti usang 3
::: jeti usang 4
::: kegemaran kaki joran
::: jeti pelabuhan
::: Pantai Pasir Layar, Johor
::: peta Tanjung Langsat Port & Pantai Pasir Layar, Johor
::: Akibat boring memanjang, akhirnyer aku pi jejalan di Pantai Pasir Layar
::: berdekatan dgn Pelabuhan Tanjung Langsat yg baru dirasmikan oleh PM
::: tahun lepas.. Pelabuhan ini merupakan pelabuhan ketiga di Johor dan
::: mengkhususkan pengendalian gas cecair (LPG) dan bahan-bahan kimia
::: terletak tidak jauh drpd Pulau Tekong Kecil, Singapura, & dikatakan telah
::: mengganggu laluan kapal dagang di Pelabuhan Tanjung Langsat, ekoran
::: kes tambakan pasir di pulau tersebut.. [rujuk peta]

::: Tak jauh dari rumah aku, sebelah jer tapi bersempadan dgn kawasan hutan
::: masih lagi dlm pembinaan walaupon telah beroperasi.. yg peliknyer, hari nih
::: aku tengok ada pelantar minyak plak kat situ [aaiiikk?] benar bin ajaib sungguh..
::: mcm spaceship aku tengok.. [huhu] kalo dari mata kasar mmg besar betul!!!

::: Kawasan pantai mmg kecik ajer.. oleh kerana makin rancak pembinaan dibuat
::: di situ, maka area tersebut tak berapa bersih.. amik masa utk pulihkan semula
::: keindahannyer mcm dulu2.. kawasan pelabuhan plak adalah kwsn larangan, so
::: mmg tak dapat leer aku nak shoot pix2 yg cun & hampir dgn pelantar tersebut
::: sekadar dari jauh ajer.. tapi dah cukup berbaloii utk aku..
~

::: For more infos, bolehlah klik laman-laman web berikut:
-->> Official: Tanjung Langsat Port Sdn. Bhd.
-->> Wikipedia: Pelabuhan Tanjung Langsat




::: Pelabuhan Tanjung Langsat


::: Pantai Pasir Layar


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net