By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 20-Sep-2007 01:00 Email | Share | Bookmark
::: Petrosains KLCC :::

::: Petrosains di tingkat 4 Suria KLCC
::: pintu masuk Petrosains: Dark Ride
::: dihiasi dgn pancuran air terjun bercermin
::: gondola Dark Ride spt di Universal Studio
::: paparan visual di spjg laluan Dark Ride
::: dah sampaii di Petrojaya for kids
::: Petrojaya 1: 3D visual
::: Petrojaya 2
::: Petrojaya 3
::: Petrojaya 4: 3D visual
::: Petrojaya 5
::: Petrojaya 6: 3D visual
::: Geotime Formation 1: prehistoric animals & landscape
::: Geotime Formation 2: T-Rex
::: Geotime Formation 3: Sabertooth
::: Geotime Formation 4: volcano erruption
::: stage performance for kids
::: Molecular Magic 1: magnet
::: Molecular Magic 2: rainbow colours
::: Molecular Magic: yg ini mcm dlm game tv
::: Molecular Magic: webcam berubah rupa
::: Flight Simulators: helikopter beshh
::: Pelantar Minyak 1: slps turun dari helikopter
::: Pelantar Minyak 2: mcm betul
::: Pelantar Minyak 3
::: Pelantar Minyak 4: tmpt memasak
::: Pelantar Minyak 5: medical office
::: dlm ruang lampu ultra-ungu
::: bhgn kereta proton
::: F1 car simulator
::: bahan2 bacaan & ilmu sains
::: penerangan molekul scr 3D
::: tmpt nih menandakan the end of the journey
::: ada lukis2 di kids section: mcm nursery
::: Petrosains KLCC best
::: Sebelum pi ke Aquaria, aku & anak buah aku telah ke Petrosains KLCC yg
::: terletak di tingkat empat Suria KLCC dan menumpu pada industri penggalian
::: minyak di Malaysia.. ofcourse Petronas.. Dulu memang teringin nak pi sini,
::: tapi rasa2 mcm tak syok plak kalo jejalan sorang2, so kali nih berpeluang
::: sket bila anak buah aku cuti sekolah tadika boleh aar bawak dia.. Ingatkan
::: orang dewasa pi sini mesti boring giler, rupa2nyer mmg indah khabar..
::: aku plak yg syok giler masuk dlm Petrosains nih [haha] kelakar..

::: 1st impression mmg awesomee!!! naik sejenis gondola bergerak atas reel
::: tapi siap boleh pusing kiri kanan menjunam & mendongak sambil mghayati
::: audio visual yg dipaparkan.. hebat tul dah mcm kat Universal Studio plak..
::: lagi yg beshh ialah bila naik helikopter simulator, peerghh mcm betul naik!!!

::: Di Petrojaya dikhususkan utk kanak-kanak, depa mmg sukee abiss [huhu]
::: di sini byk benda hi-tech sket spt visual 3D yg timbul di depan mata..
::: sebijik mcm dlm movie & kita boleh gak cuba pegang tapi takleh sbb 3D
::: selain itu ada dinosaur, gunung berapi, pelantar minyak, tempat magik &
::: bhgn kereta racing F1 [this one separate place].. serta 3D animation movie
::: percaya atau tak, nak habis round satu Petrosains nih amik masa 4 jam
::: tu kalo betul2 main game / alatan & baca bahan2 kat situ, confirm lagi lama..








::: Dalam Petrosains terdapat laluan Dark Ride, Flight Simulators dan Adventure,
::: serta bahagian Molecular Magic, Geotime Formation dan Petrojaya.. awesome..
~ a very big wave to Petrosains!!! [huhuhu]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net