By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 19-Aug-2008 19:07 Email | Share | Bookmark
::: Singapura :::

::: Singapore Merlion Park
::: Masjid Sultan, Kampung Glam
::: Buddha Tooth Relic Temple, Chinatown
::: Singapore Flyer [165m]
::: we can see the F1 stage near the Flyer
::: tourist boat [bot tongkang]
::: Arab Street
::: Al-Baik Mariam Restaurant
::: nice tourist bus
::: Chinatown
::: trishaw [beca utk pameran ajer]
::: rasanyer antara arca National Day [9/8/08] yg dibina
::: Merlion = Mermaid + Lion
::: Merlion Statue berlatarkan bangunan Maybank [huhu]
::: Mini Merlion & me
::: Masjid Sultan & Arab Street
::: Buddha Tooth Relic Temple & Chinatown
::: me with the mini merlion statue & Singapore Flyer
::: Merlion Park & Singapore city
::: Akhirnyer buat sekian lamanyer, aku & member2 pi jejalan ke S'pore [11/8/2008]
::: sajer jer jejalan, bercuti lepaskan tension di opis [hehehe].. kitaorg tak round satu
::: S'pore secara complete, just a day trip; singgah Merlion Park, Arab Street,
::: Masjid Sultan [satu2nyer masjid di S'pore yg blh azan di corong p'besar suara]
::: dan Chinatown.. sempat jugak amik gambar S'pore Flyer, observation wheel
::: tertinggi dunia [165m] setakat ini & akan diatasi oleh Beijing Great Wheel [208m]..
::: begitu jugak sightseeing di antara lokasi laluan F1 Night Race di bandarayanyer..
::: makan beriyani di Al-Baik Mariam Restaurant, makk aiii sodapnyeer, sebelah tuh
::: ada restoran yg terkenal dgn Murtabak S'pore, ada yg tapau bawak balik [hehe]
::: kat S'pore tak shopping sangat leerr, sbb duit sana lagi mahal [huhu] masa pi tuh,
::: nilai matawang RM100 = S$42 lebih kurang lerr.. ayoohh [hehehe] sbb tuh ramaii
::: org S'pore sukee berbelanja di JB yek!! tapi apa yg penting, we all had a good time!


::: Merlion Park & Singapore's skyscrappers

::: Sultan Mosque, Kampung Glam & Arab Street

::: Buddha Tooth Relic Temple & Chinatown

::: me with the mini Merlion & Singapore Flyer

::: Interesting Facts about Singapore is a FINE country: [drpd magnet peti ais aku beli]
1. No speeding FINE $5000
2. No importing of chewing gum FINE $1000
3. No vandalism in public area FINE $5000
4. No spitting in public area FINE $5000
5. No picking of flower in public area FINE $500
6. No smoking in prohibitive area FINE $500
7. Forget to flush in public toilet FINE $500

~


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net