By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 8-Sep-2008 18:30 Email | Share | Bookmark
::: Kelantan, Terengganu & Pahang :::

::: pintu gerbang Kelantan
::: pintu Istana Balai Besar
::: famous roundabout di Kelantan
::: papan tandanyer bertulisan jawi menggamit hati
::: Rantau Panjang
::: sempadan Kelantan-Thailand
::: Pasar Che'Yeh
::: Pasar Siti Khadijah di waktu pagi
::: Pasar Siti Khadijah ketika nak tutup
::: dari Renaissance Hotel, nampak rumah penyanyi Norah [ye ke?]
::: Kelantan
::: pintu gerbang Terengganu
::: tanda kebesaran Tuhan di atas Bukit Puteri
::: bas Kuala Terengganu yg berbentuk rumah tradisi Melayu
::: Pantai Batu Buruk 1
::: Pantai Batu Buruk 2
::: pemandangan dari Hotel Seri Malaysia Terengganu
::: pemandangan dari Hotel Seri Malaysia Terengganu waktu malam
::: pantai Paka Residence 1
::: pantai Paka Residence 2
::: Terengganu
::: pintu gerbang Pahang
::: restoran di Endau yg kami singgah makan & solat
::: pemandangan di Sungai Pahang
::: pemandangan indah pantai di sebelah highway
::: pemandangan indah pantai di sebelah highway waktu petang
::: kolam DeRhu Resort di Balok, Pahang
::: Pantai Balok 1
::: Pantai Balok 2
::: Pahang
::: Inilah antara rangkuman tugasan sepanjang ketiadaan aku di FP sebelum ini..
::: memang selama seminggu itu, aku & kawan2 pi ke Pahang, Terengganu &
::: Kelantan.. dah lama dah aku simpan gambar2 ini, sehinggakan aku tak ingat
::: nama2 tempat yang kami singgah.. seperkara lagi, oleh kerana kami agak sibuk
::: 'bertugas' antaranya mencari jalan, maka banyak tempat2 menarik di 3 negeri
::: ini tidak dapat dikunjungi.. [huhu] harap maklum..



::: Sebutnya Kelantan, mesti ingat Rantau Panjang.. so memang kami ke sana bila
::: tugas kami selesai.. oklah tempat tuh, tapi aku rasa Padang Besar lagi ok kot..
::: [huhu] lebih pilihan barang di Perlis.. Malam sempat gak jalan2 di Pasar Che'Yeh
::: macam2 jual, murah plak tuh.. kalo tak, nak beli tikar kayu, tapi kereta tak muat..
::: Cuma Murtabak Raja di Kota Bharu ajer tak kami jumpa2 [huhu] walopon dah
::: dapat information drpd kawan2 yang berasal dari sana.. Malam tuh jugak kami
::: pi pasar malam ala2 Uptown di Danau Kota, Gombak yang terletak betul2 di
::: hadapan Pasar Siti Khadijah..



::: Di Terengganu, kami hanya melihat dari jauh ajer Masjid Kristal ketika melalui
::: jambatan yang panjang [huhu] Pasar Payang pon tak singgah.. yang kami singgah
::: ialah Pantai Batu Buruk, makan pisang goreng & keropok leko di pantai [hehehe]
::: lepas tuh makan kat Restoran A&W [hehe] Tapi paling best ialah di Paka, bestnyer..
::: aman tul duduk sana.. kami menginap di Paka Residence.. syok abis.. yang tak
::: bestnyer ialah aku tak dapat ambil gambar dengan betul suasana bandar Kerteh dengan
::: api minyaknyer.. dah macam berada kat planet lain ajer .. Berhampiran Paka Residence,
::: ada kedai makan macam kedai coffebean [huhu] logo pon hampir2 sama..



::: Semasa menuju ke Terengganu, sempat aku & kawan2 makan di Restoran di Endau
::: tak ingat nama, kedainyer betul2 tepi jalan.. canteklaaa restoran dia, cozy.. lepas tuh
::: sempat jugak berhenti di tepi highway untuk menikmati suasana pantai dengan angin
::: berderu2.. entah apa nama tempatnyer.. tapi pemandangannyer ombak dia best.. ada
::: gak orang berkelah kat situ.. Menginap di De Rhu Resort, Pantai Balok, Beserah..
::: & kalo mengikut brosur, resort tuh mempunyai kolam terbesar di pantai timur [huhu]..
::: memang kot, sebab aku yang mandi kat kolam tuh.. macam taman tema air mini leerr..
::: by the way, Pantai Balok antara yang tercantik pernah aku kunjungi.. beautiful..
::: paling best di Pahang nih, dapat makan di Restoran Mamak!!! sebab kat Kelantan &
::: Terengganu memang payah nak cari!!! [hehe] itu macam kaa susah ler nak mengeteh!!!


~ selamat bersahur, berpuasa, berbuka!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net