By: ReActivate Zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 8-Apr-2006 02:13 Email | Share | Bookmark
::: Camping di Hutan Lipur Gunung Belumut, Kluang, Johor :::

::: pemandangan Gunung Belumut dari Felda Ulu Dengar
::: pintu gerbang menyambut kedatangan kami
::: khemah kitaorg yg muat utk 6 org..
::: rama2 yg tersesat dlm khemah
::: close-up batu di sungai
::: kakikukaki [hikhikhik]
::: sungainyer yg jernih & bersih
::: pokok yg berhampiran sungai
::: tinggi betul pokok2 kat sini
::: shot sungai bawah kayu balak yg tumbang
::: view shot atas permukaan kayu balak
::: cerek buddy aku utk masak air
::: telor2 kitaorg [ekekeke] cukup utk 2 hari
::: tak sabar tunggu nak makan hotdog.. lapar masa ni
::: kopi hitam pekat panas yg sodaapp
::: hotdog2 kitaorg yg menggiurkan.. [hikhikhik]
::: roof top inside the camp
::: side window inside the camp
::: malam & hujan lebat: nampak mcm siang [guna flash]
::: malam & hujan lebat: slow shutter & NR-30
::: malam & hujan lebat: air sungai jadi kaler nescafe susu
::: unggun api marlboro style [huhuhu]
::: dlm hujan pon masih lagi membara
::: tengok2 kot maggi dah masak
::: maggi kari siap + telor nyum nyum
::: semut yg sdg mencari rezeki di waktu mlm
::: pagi esoknyer.. tak sabar nak mandi
::: hening pagi yg menyegarkan
::: beshhhnyer tengok sungai..
::: sungai di hadapan khemah kitaorg
::: cintan punyer vandalisme [huhuhu]
::: sayup melihat ketinggiannyer
::: cahaya matahari menyusup di celah2 pokok
::: labah2 nih sure fening kena flash
::: lushful forest trees..
::: jom mandi.. yeaaahhhh..
::: aksi bahaya.. shoot depan jeram yg deras
::: sanggup masok sungai bawak kamera [huhuhu]
::: dah mandi terasa lapar plak..
::: nyum nyum.. our delicious breakfast that morning
::: khemah yg dikelilingi hutan hijau
::: an army of white ants [anai2]
::: minggu lepas [1-2/4/06] aku pi camping kat Hutan Lipur Gunung Belumut dgn kawan2 aku..
::: Gunung Belumut [1010m] - 32km dari bandar Kluang sebelah dgn Gunung Lambak [510m]
::: hutan lipur nih canteeekk xspecially air sungai dia.. mandi besshhh betul [huhuhu]
::: malam tuh hujan.. tapi dapat gak shoot pix sungai tgh bergelora & unggun api yg masih membara
::: utk dptkan shot2 yg cun, aku sanggup masok sungai bawak kamera [huhuhu] sampai buddy aku tegur..
::: kemudahan pon dah byk.. senang ler nak buang air, kalau tak, kena gali lubang leerr.. [hikhikhik]
::: ingatkan nak mendaki.. tapi tak jadi sbb faktor usia yg semakin meningkat [ekekeke]
~
--------------------------------------------------------------------------------
::: terima kasih buat member2 fp sini yg tak putus2 beri komen & melawat fp aku ni
::: mintak maaf byk2 jikalau ada yg tak dibalas2 komen.. keje aku byk leerr..
::: minggu depan, seminggu outstation.. ok gak.. tapi penat.. need more rest..
::: sesiapa yg belom dibalas komennyer.. sila angkat tangan yehhh [huhuhu] beritahu aku..
::: aku akan balas punyer.. thanx again & again & again..










View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net